Skip to content

Over mij

Veilingmeester Nielsson

Een paar miljoen bij elkaar gehamerd

Sinds 2010 klim ik op de bok als professioneel veilingmeester. Een paar miljoen heb ik toch zeker bij elkaar gehamerd in de afgelopen jaren. Mensen bellen mij omdat met mij als veilingmeester de opbrengst veel hoger uitvalt en de veiling ook nog eens superleuk en gezellig is. Ik sta vrolijk en scherp achter de bok met mijn hamer, maar loop ook de zaal in, maak grappen en daag mensen uit hun opponent te overbieden. Kortom succes verzekerd voor een meesterlijke veiling. Dat is de winst van veilingmeester Nielsson: een veel hogere opbrengst en gegarandeerd een leuke veiling.

van veilingmeester Nielsson

De meesterlijke attributen

Om meesterlijk te veilen, heb je een paar zaken nodig. Kavels om te beginnen, interessante en mooie stukken die onder de hamer gaan. Mensen in de zaal, geïnteresseerden die bereid zijn om te bieden. Verder heb je een veilingmeester nodig. Die staat vaak achter een rostrum, om met een ferme klap het hoogste bod af te slaan na het ‘eenmaal, andermaal… verkocht!’

Behalve de hamer heb je nog iets nodig om een veiling meesterlijk te leiden. Oog voor de waarde van de kavels en een goed gevoel voor de sfeer in de zaal. Vervolgens is timing heel belangrijk – even wachten, de zaal nog een keer rondkijken en dan het goede moment kiezen. En laten we een fleurig jasje of een mooi gilet niet vergeten. Als veilingmeester Nielsson de zaal binnenkomt, weet je het: dan begint het feest!

1. De hamer

Vintage eikenhouten hamer, Engels, 1885

2. Het oog

Van de meester: wat is een kavel waard, wat kan het vandaag opbrengen?

3. Het gevoel​

Voor de sfeer in de zaal, de stemming

4. De timing​

De meester bouwt de spanning op, slaat pas af als het beste bod is bereikt

5. De humor​

Een leuke veiling levert meer op

Reacties van tevreden opdrachtgevers

Referenties

Er heerst tevredenheid alom. Ondanks de wat magere opkomst hebben wij met een leuk financieel resultaat kunnen afsluiten en, ook niet geheel onbelangrijk, hebben wij een leuke avond gehad. Met name jouw inbreng heeft daar zeer aan bijgedragen! Met humor en een goed gevoel voor de voorkeuren van het koperspubliek wist je de vaart erin te houden en is de veiling niet gaan stokken of vervelen. De ludiekere kavels waren inderdaad een leuke toevoeging. Onze secretaris had het niet meer tijdens het bieden op haar appeltaart! Erg fijn dat de iconen uiteindelijk voor zeer goede prijzen zijn verkocht, want dat verdienden deze. Voorzichtig kijken wij naar een mogelijk volgend moment....
Hans Zandvliet
Namens Rotary Amstelveen
Het is alweer bijna een week geleden dat we samen genoten hebben van een fantastische avond op het Carolus! Zonder jouw inspanningen hadden we ons ambitieuze doel echter nooit kunnen realiseren en daarom willen wij jou namens de Stichting Boost voor Joost bedanken voor al je inspanningen om dit mogelijk te maken!
Jurgen de Jong
Namens Stichting Boost voor Joost
Wat hebben we genoten van de avond, maar in het bijzonder van jouw talent als veilingmeester. Geweldig hoe je de gasten bespeelt en de uitwerking hiervan, dan gaat toch dat handje omhoog en is de prijs gestegen. Het was zeker een feestje! Nielsson bedankt voor de mooie avond we zijn je erg dankbaar.
Marloes Pieksma en Jacqueline Weel
Namens HSIS ‘Samenloop voor Hoop’
Het succes van een geslaagde veiling, is natuurlijk afhankelijk van de gulheid van de aanwezigen, de veilingstukken, de locatie... maar het allerbelangrijkste is toch wel de passie, het talent en enthousiasme van de veilingmeester. En laat jij hier nu allemaal over te beschikken! Misschien ben ik er nog een paar vergeten, excuses daarvoor. De geweldige uitkomst van de veiling voor het Bio Vakantieoord, daar heb jij absoluut aan bijgedragen. Nogmaals heel veel dank daarvoor!
Frans Wientjes
Directeur Bio Vakantieoord

Meesterlijk veilen

Interesse?

Vindt u het idee om een veilingmeester in te huren interessant, maar vraagt u zich af of de kosten tegen de opbrengsten opwegen? Dat doen ze! Op veilingen onder mijn leiding boekt u in een gezellige sfeer een hoger resultaat dan u voor mogelijk had gehouden. Ik voel aan wat mensen bereid zijn te bieden, weet wat een kavel waard is en zorg ervoor dat uw veiling een succes wordt. Bel of mail gerust als u meer wilt weten.