Coronaproef veilen

Een veiling organiseren, het kan weer:

Door het uitbreken van corona zijn er sinds maart onvoorstelbaar veel goede doelen evenementen geannuleerd, tal van initiatieven om geld bijeen te brengen voor het goede doel konden géén doorgang vinden. Op zaterdag 14 maart begeleide ik nog een spectaculaire veiling in Kasteel Wassenaar en op zondag 15 maart ging de horeca- en evenementenbranche op slot.

Inmiddels een half jaar verder, lijkt onze samenleving heel voorzichtig de draad weer op te pakken. Artiesten verzorgen kleinschalige optredens, de voetbalcompetitie is weer van start gegaan en de eerste goede doelen initiatieven hebben plaatsgevonden. Natuurlijk is het virus niet weg en dienen wij alert te zijn en ons strikt aan de regels te houden.

Onder strikte voorwaarden kunnen er weer veilingen georganiseerd worden. Inmiddels heb ik de eerste veilingen ‘coronaproof’ mogen begeleiden.

De gehanteerde coronaregels:

  • Laat uw gasten vooraf inschrijven, zodat u weet hoeveel gasten u kunt verwachten.
  • Reserveer een locatie exclusief voor uw gezelschap, zodat u niet geconfronteerd wordt met passantenpubliek.
  • Hanteer strikt de 1.5 meter afstand.
  • Bij aankomst van de gasten, naam en telefoonnummer check.
  • Vraag de gasten of deze geen coronaverschijnselen hebben, koortsvrij zijn, wijs ze op de hygiënevoorschriften en vraag de gasten hun handen te desinfecteren.
  • Begeleid gasten vervolgens naar een gereserveerde tafel, voor gasten behorende tot een huishouden, maximaal 6 gasten per tafel. 
  • Tijdens de veiling moeten gasten (verplicht) blijven zitten, wanneer een bieder een kavel heeft gewonnen gaat een veiling assistent naar de tafel om de administratieve afhandeling te verzorgen.
  • Na afloop van de veiling de gewonnen kavels, bij voorkeur digitaal betalen en/of op rekening.

Zie er op toe dat tijdens eventuele pauzes de gasten 1.5 meter afstand van elkaar houden.

Kortom veilen kan weer, met inachtneming van de coronavoorschriften, maken wij er met elkaar een feestje van met een zo’n hoogst mogelijke opbrengst.

Bel of mail mij gerust, geheel vrijblijvend voor nader informatie.

Veilingmeester,

Nielsson

Telefoon: 0653 500702